Orimattilan kalakerhon historiaa

Tammikuun 18. päivänä vuonna 1962 kova lumimyrsky ja tuulen tuiverrus saatteli 29 kalastuksesta kiinnostunutta miestä virallisen lehti-ilmoituksen perusteella yhteiskoululle kokoukseen, jossa päätettiin perustaa Orimattilaan Kalakerho.

Kalakerhon ensimmäiseksi puheenjohtajaksi valittiin Lauri Hakulinen ja sihteeriksi Pentti Rantanen.

Johtokuntaan valittiin edellisten lisäksi: Reino Vainionpää, Sakari Kelkola, Armas Lankinen, Eino Auromaa, Antti Räikkönen sekä varajäseniksi: Eino Vuorinen, Jorma Kytölaakso ja Raimo Siltaniemi

Kalakerho liittyi samantien jäseneksi Suomen Kalamiesten keskusliittoon ja Uudenmaan Kalastuspiiriin. Vuonna 1965 Uudenmaan kalastuspiiri vaihtui Päijät-Hämeen Kalamiespiiriin, nykyisin kerhomme kuuluu Kaakkois-Suomen Vapaa-ajankalastajapiiriin.

Orimattilan vähäinen järvien määrä taisi olla syynä siihen, että kohta kalakerhon perustamisen jälkeen kerholaisten mielissä alkoi kyteä ajatus omasta kalamajasta ja omista kalavesistä.

Vuonna 1963 kalakerho osti tontin Kuhmoisista Karkjärven rannalta, johon talkoovoimin ryhdyttiin rakentamaan omaa kalamajaa. Orimattilan Kalakerhon oma kalamaja valmistui nopeassa tahdissa ja jo seuraavana vuonna se ristittiin Kalahoviksi.  

Vuonna 1978 Kalahovin tonttia laajennettiin ostamalla vierestä toinen tontti, johon rakennettiin kesällä 1979 talkoovoimin keittokatos kesäkäyttöön.  

Vuodesta 1964 lähtien Kalahovilla on järjestetty toisena pääsiäispäivänä kaikenkalan pilkkikilpailu. 

Kalakerhon päätoiminta-alueena on aina ollut ja tulee jatkossakin olemaan kalastus, niin kesällä kuin talvella. Kerhon alkuaikoina yhteisiä kalastusretkiä ja pilkkikilpailuita järjestettiin noin kymmenkunta vuodessa. 

Omien jäsentenvälisten lisäksi joka talvi ja kesä oteltiin ja otellaan edelleenkin lähialueiden seuroja vastaan.

Lisäksi kerhonmestaruus- ja kaupunginmestaruuskilpailut (ennen pitäjänmestaruuskilpailut) järjestetään joka vuosi. Pilkinnän ja onginnan lisäksi kerhotoimintaan on kuulunut erilaisia kursseja.Matkan varrella on opeteltu mm. veneen valmistusta, kalojen purkitusta, verkonpauloitusta ja värikoukkujen tekoa. 

Kalamiesiltoja on järjestetty aina perustamisesta lähtien. Illan vietto on pidetty syksyllä silloin, kun rannalta ei enää kalaa saa ja jäät ovat liian heikkoja pilkkimiseen. Vuodesta toiseen on kalamiesilta kerännyt jäsenet kuulemaan kalajuttuja ja syömään kalakeittoa.  

1980-luvun loppupuolelta lähtien kerho on järjestänyt kesäisin nuorille oman onkitapahtuman, jonka toivotaan lisäävän kiinnostusta kalastuksen pariin.

Vuonna 2009 kerho sai omat kotisivut, jolla toivottavasti saadaan näkyvyyttä ja uusia jäseniä joukkoomme.

Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita